Opieka charytatywna z budżetem $312M, wzmocnione usługi South Side

Debra D. Carey, tymczasowa dyrektor generalna Cook County Health (CCH), przedłożyła dziś zarządowi CCH wstępny budżet systemu opieki zdrowotnej na rok podatkowy 2021 (rok budżetowy 2021).

Proponowany budżet $3.4B zamyka lukę $187M ogłoszoną w czerwcu, jednocześnie wzmacniając usługi zdrowotne po stronie południowej. Budżet obejmuje alokację podatkową z hrabstwa Cook w wysokości $112,7 mln, w porównaniu z $83M w tym roku, na prowadzenie obowiązkowych usług w zakresie zdrowia poprawczego i zdrowia publicznego. CCH generuje 97% swoich przychodów operacyjnych z opłat pacjentów, dotacji i innych przychodów.

„Jako tymczasowy dyrektor generalny moim obowiązkiem jest przedstawienie budżetu, który jest zrównoważony i zachowuje usługi, które naszym zdaniem są najważniejsze dla społeczności, którym służymy. Ostatecznie przyjrzeliśmy się możliwościom konsolidacji, a nie eliminacji, relokacji, a nie redukcji – a wszystko to przy zachowaniu odpowiedzialności fiskalnej” – powiedział Carey.

Niektóre z kluczowych elementów budżetu obejmują:

• Budżety na zdrowie publiczne i zakłady karne zostaną zwiększone, aby zapewnić ciągłe reagowanie na pandemię COVID-19;
  • Nowa 12-krzesłowa ambulatoryjna stacja dializ w Providencie;
  • Nowe centrum stylu życia w Providencie, które będzie świadczyć usługi pacjentom z cukrzycą i innymi chorobami przewlekłymi, które występują w nieproporcjonalnie dużym stopniu po południowej stronie;
  • Rozszerzenie zabiegów chirurgicznych w Providencie;
  • Obsada liczby pacjentów hospitalizowanych w Providencie, gdzie średni dzienny spis ludności za ostatni rok wynosił 11 pacjentów;
  • Przekształcenie izby przyjęć Provident w całodobowy dyżurny oddział ratunkowy, aby lepiej odzwierciedlić niski stan pacjentów, którym służy;
  • Konsolidacja usług ambulatoryjnych w klinikach Near South i Woodlawn w Centrum Zdrowia Sengstacke w Providencie, aby oferować więcej usług w jednym miejscu;
  • Przeniesienie PT/OT do nowej przestrzeni CCH wewnątrz Harrison Square (stary szpital Cook County); I
  • Zawieszenie ogólnego pediatrycznego oddziału szpitalnego w Stroger z powodu małej liczby pacjentów. Ogólnie średni dzienny spis powszechny pediatria za zeszły rok to 1,8. Usługi OIOM dla dzieci i noworodków pozostaną.

System opieki zdrowotnej spodziewa się również wydać $312M na opiekę charytatywną w przyszłym roku lub $26M co miesiąc.

„Opieka charytatywna jest podstawą misji Cook County Health, ale ma również fundamentalne znaczenie dla niwelowania dysproporcji zdrowotnych. W ciągu ostatnich kilku miesięcy podczas długo oczekiwanej rozmowy w tym kraju na temat zdrowia i równości rasowej złożono wiele zobowiązań, rezolucji i obietnic. Zapewnienie szerszego dostępu do opieki osobom nieubezpieczonym to bezpośrednie działanie, które może podjąć społeczność służby zdrowia” – powiedział Carey.

Oczekuje się, że liczba członków CountyCare, planu opieki zdrowotnej zarządzanej przez CCH Medicaid, wyniesie średnio 356 000 w roku budżetowym 2021, generując ponad $2,2 miliarda przychodów. Przychody CountyCare pokrywają koszty roszczeń z tytułu opieki świadczonej jej członkom zarówno przez świadczeniodawców CCH, jak i spoza CCH. CountyCare to największy plan opieki zarządzany przez Medicaid w hrabstwie Cook.

Prezentację budżetu można znaleźć tutaj. Rozprawy publiczne wyznaczono na 1 września 2020 r. o godz. 9.00 oraz 9 września 2020 r. o godz. Cookcountyhealth.org/about/board-of-directors/.

Po zatwierdzeniu budżetu, spodziewanym 11 września 2020 r., proponowany budżet na rok budżetowy 2021 zostanie przedłożony Radzie Komisarzy Powiatu Cook w celu włączenia go do zalecenia Prezydenta dotyczącego budżetu na rok budżetowy 2021. Rok obrotowy 2021 rozpoczyna się 1 grudnia 2020 r.

###

UWAGA: Dostępność mediów odbędzie się za pośrednictwem WebEx o godzinie 13:00 w piątek, 28 sierpnia 2020 r. Proszę wysłać wiadomość e-mail do Deb Song, Dyrektor ds. Publicznych, na adres deb.song@cookcountyhhs.org za łącze.

DOKUMENT BUDŻETOWY:

CCH FY2021 Proponowany budżet wstępny