Aby uzyskać informacje na temat funduszu stypendialnego Provident 2023, kliknij tutaj.

Prawie $1 milionów nagród zostanie przyznanych studentom kontynuującym karierę w służbie zdrowia

26 kwietnia 2022 — 26 kwietnia urzędnicy powiatu Cook dołączyli do liderów ds. zdrowia powiatu Cook, aby ogłosić utworzenie funduszu stypendialnego Provident $1M w celu wspierania uczniów, którzy pochodzą ze społeczności zaniedbanych i są zaangażowani w opiekę nad nimi.

Fundusz stypendialny Provident będzie zarządzał tego lata 60 stypendiami, w tym 30 dla pracowników służby zdrowia, w tym studentów medycyny i stomatologii, 20 dla uczniów szkół średnich rozpoczynających program opieki zdrowotnej i 10 dla studentów programów Allied Health / Undergraduate.

Studenci medycyny i stomatologii w ramach programu Health Professionals otrzymają stypendia w wysokości $20,000, a studenci Allied Health / Student i High School otrzymają stypendia w wysokości $10,000.

„Mając na celu stworzenie bardziej sprawiedliwego systemu opieki zdrowotnej, który zapewnia wszystkim wysokiej jakości, kompetentną kulturowo opiekę, musimy zapewnić, aby nasi pracownicy służby zdrowia odzwierciedlali nasze społeczności” – powiedział prezes zarządu powiatu Cook, Toni Preckwinkle. „Ważne jest, abyśmy wspierali studentów, którzy mogą nie mieć tak wielu możliwości akademickich i ekonomicznych, oraz wspierali ich aspiracje dotyczące kariery w służbie zdrowia”.

Kandydaci zostaną ocenieni na podstawie ich osiągnięć akademickich, a także uwzględniona zostanie społeczność kandydata i miejsce, w którym znajduje się ona na Indeksie Podatności Społecznej. Celem tego programu jest zapewnienie możliwości studentom pochodzącym ze społeczności, które w przeszłości borykały się z większymi wyzwaniami, w tym dostępem do edukacji, możliwościami ekonomicznymi, transportem, żywnością lub opieką medyczną.

„Jestem dumny, że nasz zespół opiekuńczy jest reprezentatywny dla ludzi, którym służymy – 59 procent naszego personelu to osoby rasy czarnej lub Latynosów. Jednak nasz zróżnicowany zespół jest wyjątkiem w opiece zdrowotnej” – powiedział dyrektor generalny Cook County Health, Israel Rocha. „Posiadanie usługodawców, którzy wyglądają i mają takie same doświadczenia kulturowe jak ich pacjenci, często skutkuje lepszymi wynikami zdrowotnymi. Coraz więcej dowodów pokazuje, że gdy dostawcy i pacjenci są tej samej rasy lub pochodzenia etnicznego lub mają to samo pochodzenie kulturowe, rozwija się większy poziom zaufania, a wyniki zdrowotne mogą ulec poprawie”.

Rada Komisarzy Powiatu Cook przeznaczyła $1 mln środków na wsparcie programu stypendialnego. Ponadto Cook County Health Foundation (CCHF) zebrała $100 000 na wsparcie tegorocznej wypłaty stypendiów. Aby przekazać darowiznę na rzecz Fundacji CCH, odwiedź stronę https://cchealthfoundation.org/.

„Pandemia uwydatniła znaczenie silnego systemu opieki zdrowotnej” – powiedział Joseph Flanagan, przewodniczący Cook County Health Foundation. „Ci pracownicy pierwszej linii są tam, kiedy ich potrzebujemy. Wspierajmy ich, kiedy tego potrzebują”.

Program stypendialny nosi nazwę Cook County Health's Szpital Providenta. Szpital Providenta została założona w 1891 roku przez dr Daniela Hale'a Williamsa. Był to pierwszy szpital w Stanach Zjednoczonych, który był własnością i był prowadzony przez Afroamerykanów i opiekował się ludźmi wszystkich ras.

Wnioski o stypendia dla pracowników służby zdrowia (studenci medycyny i stomatologii) oraz stypendia Allied Health/licencjackie są otwarte dzisiaj, 26 kwietnia 2022 r. można znaleźć pod adresem https://cookcountyhealth.org/about/careers/provident-scholarship-fund/.

Stypendium szkoły średniej będzie zarządzane przez szkoły publiczne w Chicago. Aby uzyskać więcej informacji, uczniowie powinni porozmawiać z dyrektorami szkół.

The Szpital Providenta Fundusz Stypendialny to jedna z wielu inicjatyw edukacyjnych wspieranych przez hrabstwo Cook, w tym Project Rainbow, którego celem jest informowanie, inspirowanie i wywieranie wpływu na dzieci, uczniów i rodziny w całym hrabstwie. Aby uzyskać więcej informacji na temat Projektu Rainbow, odwiedź stronę https://projectrainbow.cookcountyil.gov/ .